Retail Management

Commercieel beheer van winkelcentra: ‘retail is detail’

De sleutel voor een goedlopend winkelcentrum ligt bij de consument. Als die tevreden is en een gevarieerd aanbod vindt, worden passanten klanten en keren ze terug. Tevreden klanten leiden tot tevreden huurders, winkeliers en eigenaren. Het klinkt zo simpel en toch valt dit in de praktijk niet mee. De belangen tussen de verschillende betrokkenen kunnen flink uiteenlopen. Maximale huuropbrengsten staan maximale bedrijfswinsten voor de winkeliers in de weg. De aantrekkingskracht van de ene winkel kan die van een andere flink in de weg zitten. Het draait erom het gezamenlijke belang niet alleen steeds te benoemen, maar er ook naar te handelen. Atrium Vastgoedmanagement heeft daarmee veel ervaring. Onder meer dankzij onze stevige positie in het actieve VvE beheer zit ‘belangenverbinding’ in het bloed.

Consument centraal

Atrium Vastgoedmanagement is met de juiste mix van kennis, ervaring en betrokkenheid een bewezen succesvolle bemiddelaar tussen huurders en eigenaren. We dompelen ons onder in een project en worden er onderdeel van. Samen met alle betrokkenen formuleren we een visie en begeleiden de realisatie daarvan. Het belang van de klant is daarbij voor ons leidend: hij en zij vormen de sleutel voor succes. Onze ‘hands on’ winkelcentrummanagers bewaken dagelijks de formule, bouwen die uit en leveren zo optimaal resultaat voor alle stakeholders. We denken ‘out of the box’ in termen van online en offline marketing, maar bijvoorbeeld ook in verhuur voor korte tijd (concept en pop-up stores) en in spraakmakende events.

New Babylon

Aansprekend voorbeeld en paradepaardje in ons beheer is New Babylon, het buiten gewone wonen-werken-winkelen project in Den Haag, direct naast het Centraal station.

Een licht, ruim en gevarieerd winkelcentrum op een goed bereikbare locatie, dat zich richt op voorbijgangers en vaste bezoeker. Het winkelaanbod bestaat uit een mix van mainstream retailers in combinatie met unieke lokale ‘pareltjes’. Atrium voert op locatie het management en heeft vanaf het begin ingezet op een zeer intensieve samenwerking met de huurders. Een constructieve gezamenlijke visie en de bereidheid van alle betrokkenen om actief de schouders eronder te zetten zijn daarbij de belangrijkste ingrediënten voor succes gebleken.

 

Voor u

Onze kennis, ervaring en menskracht zetten we ook graag in voor uw winkelcentrum of -gebied. Bel of mail ons voor een kennismakingsgesprek dat altijd nieuwe inzichten oplevert en misschien wel het begin is van een succesvolle samenwerking.